In 2023 en 2024 hebben we voor het eerst hoogtedata en beeldmateriaal ingewonnen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. In de dataroom staan viewers waarmee je de hoogtedata en luchtfoto's kunt bekijken.
Het jaarlijkse congres van AHN en Beeldmateriaal zit er weer op. We kijken terug op een geslaagde dag vol interessante sessies die de gebruikers weer up-to-date brachten over de laatste ontwikkelingen en nieuwe toepassingsmogelijkheden. Daarnaast was er natuurlijk alle ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten.
Voor elke versie van het AHN verdelen we Nederland in drie delen. Vanaf vandaag staan alle drie de westelijke delen van AHN5 online. Het AHN bestaat uit open data. Dat betekent dat iedereen de kaarten kan bekijken en gebruiken.
Vliegverkeer moet veilig kunnen opstijgen en landen. Voor het vliegverkeer rondom militaire vliegbases heeft Nico hierin een belangrijke taak. Hij verzamelt, mede aan de hand van het AHN, data voor het ontwerpen van navigatieroutes. Specifiek voor dat belangrijke eerste of laatste stukje van een vlucht.
Per 1 augustus is er een nieuwe en verbeterde AHN-viewer. Deze vervangt de vorige viewer, die zeven jaar in de lucht is geweest. De nieuwe viewer biedt een hele reeks voordelen.
Vanaf vandaag staat er weer een nieuw deel van AHN5 online. Regio west, met daarin ook de Randstad, is daardoor nu ook te downloaden. Dit deel zou eigenlijk eerder beschikbaar komen, maar weersomstandigheden en vertraging in de classificatie zorgden voor vertraging.
Waar je nu al 2D over Nederland kon vliegen met de AHN viewer, is er nu ook de AHN-puntenwolkviewer. Dankzij de eenvoudige bediening vlieg je aan de hand van gemeten hoogtepunten 3D door het hele land.
Afgelopen winter hebben we het noordelijke en westelijke deel van Nederland succesvol ingewonnen. Het eerste deel, met daarin Friesland, de Wadden en de kop van Noord-Holland, is nu beschikbaar.